27 Mar 2006 18:11
Czy ktos moze mi tutaj podac kody do moda, ktorego kiedys ktos napisal na forum bodajze phpbb2 o tym jak zrobic zeby na forum jak sie pojawi bot zeby pisalo na stronie glownej np. " i 1 bot", ktos to nawet jakos w langach tez zmienial. Przepraszam ze tutaj o tym pisze ale strona z phpbb2 niechce mi sie ladowac. Czy ktos moze mi pomoc odnosnie tego moda ??
Cos takiego zeby bylo np:
Code:
Na Forum jest 5 użytkownik :: 3 Zarejestrowanych, 2 Ukrytych, 0 Gości i 1 Bot"
27 Mar 2006 18:40
Na webteam.livenet.pl - dałem ci odpowiedź Uśmiech Chwila cierpliowści :]
27 Mar 2006 19:42
27 Mar 2006 19:52
No więc wszystko jest na Phpbb2 Język

http://www.phpbb2.pl/forum/viewtopic.php?t=9360

PS: emilek mnie wyprzedził Język
28 Mar 2006 15:11

MedMax wrote:
http://www.phpbb2.pl/forum/viewtopic.php?t=9360

A czy ktos moglby mi tutaj to przekopiowac co tam pisze na tej stronie ? bo naprawde mam problem z otwarciem tego tematu Smutny
28 Mar 2006 15:14
Tamten temat napisal: PACH

Dlatego że Bebolek nie masz dostępu skopiuje go:P

jest to powiedzmy "modyfikacja" ale poprawniej by brzmiało ze to jest dostosowanie tego http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=318243 moda do Color Ranks 2.x + kilka polskich botów + wyświetlanie ze na forum jest x botów (wyciągnąłem to z mojego forum tak że nie wiem czy wszystko jest ok)
otwieramy
includes/functions_color_rank.php

szukamy
Code:
$guests_online = 0;

dajemy po
Code:
$bots_online = 0;

szukamy
Code:
$guests_online++;

zamieniamy na
Code:
//MOD Show Search Bot
        $tmp_list = explode(".", decode_ip($row['session_ip']));
        if ($tmp_list[0] == "66" && $tmp_list[1] == "249") {
               //Google
         $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Google</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Google</span>';
         $name_guest = "Google";
         $bots_online++;
        }
        elseif ( ($tmp_list[0] == "207" && $tmp_list[1] == "66" && $tmp_list[2] == "146") || ($tmp_list[0] == "207" && $tmp_list[1] == "46") ){
              //MSN
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+MSN</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+MSN</span>';
         $name_guest = "MSN";
         $bots_online++;
        }
        elseif ( ($tmp_list[0] == "66" && $tmp_list[1] == "196") || ($tmp_list[0] == "68" && $tmp_list[1] == "142") ) {
              //Yahoo
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Yahoo</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Yahoo</span>';
         $name_guest = "Yahoo";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "195" && $tmp_list[1] == "101" && $tmp_list[2] == "94") {
               //Voila
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Voila</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Voila</span>';
         $name_guest = "Voila";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "65" && $tmp_list[1] == "19" && $tmp_list[2] == "150" && $tmp_list[3] >= 193 && $tmp_list[3] <= 256) {
             //Omni-Explorer
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Omni-Explorer</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Omni-Explorer</span>';
         $name_guest = "Omni-Explorer";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "212" && $tmp_list[1] == "27" && $tmp_list[2] == "41" && $tmp_list[3] >= 20 && $tmp_list[3] <= 50) {
               //Pompos
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Pompos</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Pompos</span>';
         $name_guest = "Pompos";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "193" && $tmp_list[1] == "218" && $tmp_list[2] == "115" && $tmp_list[3] == "6") {
              //szukacz
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Szukacz</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Szukacz</span>';
         $name_guest = "szukacz";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "217" && $tmp_list[1] == "153" && $tmp_list[2] == "57" && $tmp_list[3] == "115") {
               //netsprint
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+netsprint</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Netsprint</span>';
         $name_guest = "netsprint";
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "213" && $tmp_list[1] == "180" && $tmp_list[2] == "128" && $tmp_list[3] == "152") {
               //onetszukaj
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+onetszukaj</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+onetszukaj</span>';
         $name_guest = "onetszukaj";
         $bots_online++;
        }
        //End Show Search Bot

else
        {
        $name_guest = $lang['Guest'];
        $guests_online++;
        }

szukamy
Code:
'USERNAME' => $uaindex?$user_online_link:$lang['Guest'],

zamieniamy na
Code:
'USERNAME' => $uaindex?$user_online_link:$name_guest,

szukamy
Code:
$total_online_users = $logged_visible_online + $logged_hidden_online + $guests_online

w taj samej linijce dajemy
Code:
+ $bots_online

szukamy
Code:
$users_array[2]=array($logged_visible_online,$logged_hidden_online,$guests_online

w taj samej linijce dajemy
Code:
,$bots_online

szukamy
Code:
{
    $l_g_user_s = $lang['Guest_users_total'];
  }

dajemy po
Code:
if ( $bots_online == 0 )
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bot_zero_total'];
  }
  else if ( $bots_online == 1 )
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bot_total'];
  }
  else
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bots_total'];
  }

szukamy
Code:
$l_online_users .= sprintf($l_g_user_s, $guests_online);

po dajemy
Code:
$l_online_users .= sprintf($l_b_user_s, $bots_online);

otwieramy language/lang_polish/lang_main.php
szukamy

Code:
$lang['Hidden_users_zero_total'] = '0 Ukrytych i ';
$lang['Hidden_users_total'] = '%d Ukrytych i ';
$lang['Hidden_user_total'] = '%d Ukrytych i ';
$lang['Guest_users_zero_total'] = '0 Go¶ci';
$lang['Guest_users_total'] = '%d Go¶ci';
$lang['Guest_user_total'] = '%d Go¶ć';

zamieniamy na
Code:
$lang['Hidden_users_zero_total'] = '0 Ukrytych, ';
$lang['Hidden_users_total'] = '%d Ukrytych, ';
$lang['Hidden_user_total'] = '%d Ukrytych, ';
$lang['Bot_zero_total'] = ', 0 Botów';
$lang['Bot_total'] = ', %d Bot';
$lang['Bots_total'] = ', %d Botów';

28 Mar 2006 15:32
MedMax tego co podales niema w functions_color_rank.php Smutny - mam CR 1.4
28 Mar 2006 15:53
Dla CR 1.4:

Otwórz
includes/page_header.php

Znajdz:
Code:
$guests_online = 0;

Dodaj po:
Code:
$bots_online = 0;

Znajdz
Code:
$guests_online++;

Zamien na:
Code:
//MOD Show Search Bot
        $tmp_list = explode(".", decode_ip($row['session_ip']));
        if ($tmp_list[0] == "66" && $tmp_list[1] == "249") {
               //Google
         $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Google</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Google</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ( ($tmp_list[0] == "207" && $tmp_list[1] == "66" && $tmp_list[2] == "146") || ($tmp_list[0] == "207" && $tmp_list[1] == "46") ){
              //MSN
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+MSN</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+MSN</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ( ($tmp_list[0] == "66" && $tmp_list[1] == "196") || ($tmp_list[0] == "68" && $tmp_list[1] == "142") ) {
              //Yahoo
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Yahoo</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Yahoo</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "195" && $tmp_list[1] == "101" && $tmp_list[2] == "94") {
               //Voila
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Voila</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Voila</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "65" && $tmp_list[1] == "19" && $tmp_list[2] == "150" && $tmp_list[3] >= 193 && $tmp_list[3] <= 256) {
             //Omni-Explorer
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Omni-Explorer</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Omni-Explorer</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "212" && $tmp_list[1] == "27" && $tmp_list[2] == "41" && $tmp_list[3] >= 20 && $tmp_list[3] <= 50) {
               //Pompos
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Pompos</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Pompos</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "193" && $tmp_list[1] == "218" && $tmp_list[2] == "115" && $tmp_list[3] == "6") {
              //szukacz
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Szukacz</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Szukacz</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "217" && $tmp_list[1] == "153" && $tmp_list[2] == "57" && $tmp_list[3] == "115") {
               //netsprint
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+netsprint</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+Netsprint</span>';
         $bots_online++;
        }
        elseif ($tmp_list[0] == "213" && $tmp_list[1] == "180" && $tmp_list[2] == "128" && $tmp_list[3] == "152") { 
               //onetszukaj
            $online_userlist .= ( $online_userlist != '' ) ? ', ' . '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+onetszukaj</span>' : '<span style="color:#000000; font-weight:bold;">+onetszukaj</span>';
         $bots_online++;
        }
        //End Show Search Bot

else
        {
        $guests_online++;
        }

Znajdz:
Code:
$total_online_users = $logged_visible_online + $logged_hidden_online + $guests_online

W linijce dodaj:
Code:
 + $bots_online

Znajdz:
Code:
{
    $l_g_user_s = $lang['Guest_users_total'];
  }

Dodaj po:
Code:
if ( $bots_online == 0 )
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bot_zero_total'];
  }
  else if ( $bots_online == 1 )
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bot_total'];
  }
  else
  {
    $l_b_user_s = $lang['Bots_total'];
  }

Znajdz:
Code:
$l_online_users .= sprintf($l_g_user_s, $guests_online);

Ponizej dodajemy:
Code:
$l_online_users .= sprintf($l_b_user_s, $bots_online);

otwieramy language/lang_polish/lang_main.php

Znajdz:
Code:
$lang['Hidden_users_zero_total'] = '0 Ukrytych i ';
$lang['Hidden_users_total'] = '%d Ukrytych i ';
$lang['Hidden_user_total'] = '%d Ukrytych i ';

Zamien na:
Code:
$lang['Hidden_users_zero_total'] = '0 Ukrytych, ';
$lang['Hidden_users_total'] = '%d Ukrytych, ';
$lang['Hidden_user_total'] = '%d Ukrytych, ';
$lang['Bot_zero_total'] = ', 0 Botów';
$lang['Bot_total'] = ', %d Bot';
$lang['Bots_total'] = ', %d Botów';

Skopiowany z forum phpbb2.pl Powinno działać ale nietestowane.
28 Mar 2006 15:55

Bebolek wrote:
mam CR 1.4

to trzeba było mówić odrazu Język

Ale Emilek mnie już wyręczył Język
12 Apr 2006 08:18
Wgralem jeszcze do tego te Modyfikacje zeby mi boty zaczely wchodzic na forum ale cos niechca mi sie na forum pojawiac, czekam juz 4 tydzien i ani jednego bota niema na moim forum Smutny
Co jest nie tak i co moglbym jeszcze zrobic by boty zaczely pojawiac sie na moim forum ??
12 Apr 2006 15:41
Cierpliwie czekać, dodawaj stronę do katalogów (3-5 dziennie), wymieniaj się linkami. U mnie Google pojawiło sie po jednym dniu od stworzenia forum.
17 Apr 2006 14:20

emilek wrote:
Cierpliwie czekać

Czekam tak juz przeszlo miesiac i doslownie ani jednego bota na moim forum niema, a dodalem forum do wyszukiwarki google. guru.pl i do onet.pl i niewiem czemu boty mi nie przychodza na forum Mozecie mi jakos pomoc ??? Moze mi powiecie co zrobic zeby boty szybciej i czesciej wchodzily na moje forum ?? I podacie mi namiary na nowe boty jakies widzialem tego typu: szukaczMediaBot, MeGaGoogleBot czy cos takiego.
17 Apr 2006 15:36
Miesiąc może być za mało, jeżelio chcesz sprawdzać stan botów to zainstaluj sobie statystyki estats (są na www.hotscripts.pl) pokazuje ruchy botów na stronię www
18 Apr 2006 21:34

maziq wrote:
estats

a jakie sa statystyki zainstalowane na phpbb2 ??

maziq wrote:
Miesiąc może być za mało, jeżelio chcesz sprawdzać stan botów

Kurcze, te boty cos sie nie pojawiaja na moim forum, ani jednego niema przez cale dni Smutny Smutny Co mam zrobic zeby mi zaczely wchodzic na moje forum ?? Smutny

Valid XHTMLValid CSS